Tuinontwerp van Tuinherder

Samen op zoek naar een mooi tuinontwerp

In uw tuin komt u tot rust en doet u nieuwe inspiratie op. Daarmee is de tuin een belangrijk onderdeel van uw leefomgeving. Zo‘ n belangrijke plek verdient voldoende aandacht. In een Tuinontwerp van Tuinherder staat uw persoonlijke tuinidee centraal. Tuinherder geeft richting aan uw ideeën in een persoonlijk en haalbaar ontwerp.

Tuinontwerp – Mijn werkwijze

Ik ben tuinontwerper en hovenier in één. Dat betekent veel aandacht voor ontwerp maar ook praktische ondersteuning in aanleg en onderhoud van uw tuin. Wanneer ik iets ontwerp, kunt u er vanuit gaan dat het ontwerp haalbaar is. Hoe zorgt Tuinherder voor een haalbaar en persoonlijk tuinontwerp?

Tuinontwerp stap 1: Kennismaking

Ons eerste kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend. Het is bedoeld om elkaar beter te leren kennen en om scherp te krijgen wat u verlangt van uw tuin. Weet u nog niet precies wat uw wilt? Dan gaan we dat samen achterhalen.

Tuinontwerp stap 2: begroting

Na het kennismakingsgesprek stel ik een globale kostenbegroting op voor het ontwerp. Bovendien schets ik kort en krachtig wat we hebben besproken tijdens het eerste gesprek. Laat u de tuin ook door mij aanleggen? Dan neem ik ook een begroting voor de tuinaanleg op.

Tuinontwerp stap 3: Schetsontwerp

In de ontwerpfase maak ik standaard drie schetsontwerpen voor uw tuin. U kunt zelf kiezen welk ontwerp het beste aansluit bij uw eigen tuinidee.

Tuinontwerp stap 4: Ontwerp, beplantingsplan en materiaalkeuze

Na uw keuze voor één van de drie schetsen werk ik het ontwerp verder uit. In het ontwerpplan neem ik een beplantingsplan en een voorstel voor de materiaalkeuze op. In de materiaalkeuze houd ik rekening met duurzaamheid. Welke materialen uit uw tuin kunnen we hergebruiken? En welke hout- en steensoorten kiezen we voor tuinmeubels en terrasbestrating.

Stap 5: Technische uitwerking

Het ontwerpplan wordt technisch uitgetekend. Laat u het ontwerp ook door mij aanleggen? Dan ontvangt u bij de technische tekening een offerte voor de aanleg van het tuinproject. Lees meer over tuinaanleg.